Velykos tai šventė turtinga įvairiomis tradicijomis, kurios vis dar yra kultivuojamos, o kai kurios yra užmirštamos. Per Velykas vis dar ridenami kiaušiniai, gaminamas tradicinis Velykų stalas: dažyti kiaušiniai, kepta mėsa, naminė vytinta dešra, šaltiena, krienai, keptas pyragas, varškės sūris, sviestas, druska, šventintas vanduo, stalas puošiamas rugiais ir avinėliu. Vaikai lanko kaimo gyventojus, dainuojamos Velykinės dainos – vadinamos ,,lalymkomis“. Seniau vaikai Didįjį Šeštadienį turėjo atnešti šventos ugnies iš bažnyčios, taip kad ji pakeliui namo neužgęstu. Vaikai ugnį nešdavo ant hubos ( medžio grybo), pakeliui namo visokiais būdais palaikė ugnį, kad tik atnešti neužgesusią. Namų šeimininkė paimdavo ugnį ir nuo jos uždegdavo namų židinį.